Osaamisesta lisäansioita

Oletko miettinyt joskus, mistä voisit hankkia lisäansioita? Osaamisen myyminen on siitä helppo ansaintakeino, ettet tarvitse varastoja tai suuria alkuinvestointeja, joihin sitoutuu paljon rahaa. Tällöin vältyt myös hankkimasta velkaa tai suurta alkupääomaa aloittaaksesi liiketoiminnan osaamisesi myynnillä. Osaaminen on pääomaa, jota kukaan ei voi ottaa sinulta pois. Siksi sitä myös kannattaa kartuttaa jatkuvasti lisää. Samalla myös oma markkina-arvosi kasvaa.

Jos olet joskus pohtinut, millaista olisi toimia yrittäjänä, se on nykyään erittäin helppoa. Moni aloittaa yritystoiminnan harrastusten parissa usein sivutoimisesti ja se onkin varsin riskitön tapa kokeilla kuinka paljon kysyntää omalle osaamiselle on. Sinä voit olla vaikka huippuhyvä Pleikan pelaaja ja haluat kokeilla saisiko striimejäsi myymällä ansaintamahdollisuuksia tai olet erittäin taitava luistelija ja saat siitä kehuja. Striimit voi tallentaa itse. Luistelussa tarvitset kaverin, joka videoi luisteluasi. Tee kaverisi kanssa lyhyitä, maksimissaan minuutin pituisia videoita. Jäähalleissa on yleensä hyvä valaistus, mikä on videoidessa tärkeää. Useimpien älypuhelimien kameralaatu on niin hyvä, että se riittää mainiosti. Jos osaat editoida videoita, lisää niihin selostukset ja mieti paljonko niistä joku luistelua harjoitteleva olisi valmis maksamaan. Toisaalta niistä voisi olla myös joku pienempi seura kiinnostunut, jos heillä valmentajia on vähän. Tallenna videosi johonkin palveluun kuten Vimeo tai YouTube, mutta älä laita niitä julkiseksi.

Et tarvitse yritystä kokeilussasi vaan voit tutustua kevytyrittäjänä toimimiseen, vaan velvoitteet hoitaa kumppaniyritys. Katso verottajan määritelmät kevytyrittäjyydestä. Selvitä voimassaolevat ansaintarajat verottajalta vuosittain. Kun kevyyrittäjyytesi kasvaa ja harkitset oman yrityksen perustamista, ole yhteydessä Ensimetriin. Sieltä saat apua liiketoimintasuunnitelman tekemiseen sekä neuvontaa, miten haet Starttirahaa. Kun olet perustanut yrityksen ja se on ollut toiminnassa jonkin aikaa ja haluaisit jutella jonkun kanssa yrittämisestä, ole. yhteydessä yrityskummeihin. Saat maksutonta mentorointia ja ihmisen, jonka kanssa pohtia erilaisia päätöksiä yrittämisen matkalla. Pirkanmaan Yrityskummeilla mentorointi alkaa maksuttomalta klinikalta, jolloin voit kahden tunnin aikana keskustella sinun yrityksesi ideoista tai haasteista.

Seuraava julkaistava artikkeli käsittelee yrityksen kasvumahdollisuuksia. Kun sinulla on kädet täynnä töitä väliaikaisesti, mutta et pysty palkkaamaan vielä ketään, kaipaat mahdollisesti  erilaisia vaihtoehtoja ratkaista ruuhkahuippujen haasteet.