Osaamisesta lisäansioita

Oletko miettinyt joskus, mistä voisit hankkia lisäansioita? Osaamisen myyminen on siitä helppo ansaintakeino, ettet tarvitse varastoja tai suuria alkuinvestointeja, joihin sitoutuu paljon rahaa. Tällöin vältyt myös hankkimasta velkaa tai suurta alkupääomaa aloittaaksesi liiketoiminnan osaamisesi myynnillä. Osaaminen on pääomaa, jota kukaan ei voi ottaa sinulta pois. Siksi sitä myös kannattaa kartuttaa jatkuvasti lisää. Samalla myös oma markkina-arvosi kasvaa.

Jos olet joskus pohtinut, millaista olisi toimia yrittäjänä, se on nykyään erittäin helppoa. Moni aloittaa yritystoiminnan harrastusten parissa usein sivutoimisesti ja se onkin varsin riskitön tapa kokeilla kuinka paljon kysyntää omalle osaamiselle on. Sinä voit olla vaikka huippuhyvä Pleikan pelaaja ja haluat kokeilla saisiko striimejäsi myymällä ansaintamahdollisuuksia tai olet erittäin taitava luistelija ja saat siitä kehuja. Striimit voi tallentaa itse. Luistelussa tarvitset kaverin, joka videoi luisteluasi. Tee kaverisi kanssa lyhyitä, maksimissaan minuutin pituisia videoita. Jäähalleissa on yleensä hyvä valaistus, mikä on videoidessa tärkeää. Useimpien älypuhelimien kameralaatu on niin hyvä, että se riittää mainiosti. Jos osaat editoida videoita, lisää niihin selostukset ja mieti paljonko niistä joku luistelua harjoitteleva olisi valmis maksamaan. Toisaalta niistä voisi olla myös joku pienempi seura kiinnostunut, jos heillä valmentajia on vähän. Tallenna videosi johonkin palveluun kuten Vimeo tai YouTube, mutta älä laita niitä julkiseksi.

Et tarvitse yritystä kokeilussasi vaan voit tutustua kevytyrittäjänä toimimiseen, vaan velvoitteet hoitaa kumppaniyritys. Katso verottajan määritelmät kevytyrittäjyydestä. Selvitä voimassaolevat ansaintarajat verottajalta vuosittain.

Oman osaamisen myyntiä voit hoitaa 100a.fi -palvelun kautta ja saada rahat tilillesi. Osaamisen markkinapaikka 100a.fi on suunniteltu monenlaisen osaamisen myyntiin ja sen avulla voi kokeilla olisiko juuri sinusta yrittäjäksi. Ilmoittaminen verkkopalvelussa on ilmaista ja välityspalkkiot veloitetaan vasta, kun loppuasiakas ostaa palvelusi. Riskitöntä eikö totta? Liity palveluun, kirjaudu sisään ja syötä tarvittavat tiedot. Ota hyvä kuva hyvässä valossa myytävästä palvelustasi, tallenna se JPG-muotoon ja liitä ilmoitustekstisi 100a.fi-palvelussa kuvan yhteyteen. Näin voit aloittaa vaikka luisteluvideoidesi myynnin.

Myyntiä tehostaaksesi, lähetä linkkiä ilmoituksestasi niille, joiden ajattelet olevan siitä kiinnostunut vaikkapa julkaisemalla ilmoituksia harrrastuksesi sosiaalisen median ryhmissä, joissa kerrot videoistasi. Tee lyhyt ilmoitusteksti ja käytä kiinnostusta herättäviä kysymyksiä. Toista markkinointiasi hyvällä maulla ettei se tunnu spämmiltä.

Kun asiakas ostaa videon ja maksaa sen luottokortilla, sinun tulee vielä hyväksyä kauppa ja asiakkaan vahvistaa se uudelleen ettei kumpikaan tule katumapäälle. Kun rahat  siirtyvät tilillesi, lähetät videolinkin asiakkallesi vaikka sähköpostitse. No, mikä sinua vielä pidättelee? Ole askeleen edellä muita ja hanki nopean toimijan etu.

Seuraava julkaistava artikkeli käsittelee yrityksen perustamista.